ژئوسنتتیکها به دلیل طبیعت پلیمری عموما جایی که دوام زیادی از آن انتظار میرود مورد استفاده قرار می گیرند.این محصول در اشکال و با مواد مختلفی تولید میشوند که هر کدام برای مصارف نهایی تقریباً مشابه به کار میروند.
مزیتهای غیرقابل انکار حمل ونقل ریلی در مقایسه با سایر گزینه های حمل ونقل، توسعه روز افزون خطوط ریلی جدید و همچنین بازسازی و بهسازی مسیرهای قدیمی در سراسر دنیا را به دنبال داشته است. یکی از مشکلات اجرا و بازسازی خطوط متکی بر بسترهای سست، عدم تامین باربری لازم و ایجاد نشست قابل ملاحظه در خط می باشد. جهت حل عملی این مساله در خطوط ریلی راه حل های متنوعی جهت بهسازی بستر به صورت مکانیکی و شیمیایی پیشنهاد گردیده است.
از جمله کاربرد ژئوسنتتیک در مهندسی عمران میتوان به مسلح سازی بستر خط ریلی به منظور افزایش ظرفیت باربری، استفاده از مصالح مصنوعی یا ژئوسنتتک ها می باشد.ازآنجاکه بخش عمده ای از مزایای استفاده از چنین روشی جهت بهسازی بستر به طور قطع اثر خود را در سختی خط ریلی منعکس خواهد نمود.همچنین زیرسازی و بازسازی خطوط ریلی ( راهآهن ) از متداولترین مشکلات سیستم راهآهنی هر کشور است که سالیانه مخارج عمده ی را به خود اختصاص میدهد. به همین جهت استفاده از روشهایی به منظور تقویت و استحکام پیشتر بستر خاک زیر خطوط ریلی، لازم و ضروری میباشد. یکی از روشهایی (استفاده از ژئوسنتتیک در راه آهن) که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته، استفاده از ژئوسنتتیک ها (ژئوتکستایل، ژئوممبران، ژئوکامپوزیت، ژئونت، ژئوفوم، ژئوسل، ژئوکامپوزیت) میباشد. این مواد نقش فیلتراسیون، جداکننده، زهکش و تسلیح کننده را دارند.
عبور قطارها بر روی خطوط راه آهن باعث فشار به خاک زیرین می شود و این امر به مرور به نشست خاک منجر می شود. با بارندگیهای مداوم، فضایی کاسه مانندی در زیر ریل ایجاد میشود و خاک به دلیل آب زیاد تغییر شکل میدهد. این تغییر شکل در خاک باعث تخریب و تغییر شکل آن می شود و تاییر بدی بر روی خطوط راه آهن می شود.نتیجه مطالعات صورت گرفته افزایش سی ویک درصدی سختی قائم خط را در شرایط استفاده از ژئوگرید با بیشترین سختی محوری را نشان می دهد.