حریم خصوصی
2022-02-09استحکام کششی در ورق های ژئوممبران HDPE
2022-02-13لاگون چیست ؟
لاگون چیست ؟
لاگون از محبوبترین و کم هزینه ترین روش ها برای تصفیه فاضلاب می باشد زیرا ساخت لاگون – بهره برداری و نگهداری آن نسبت به سایر سیستم ها هزینه کمتری دارد .
انواع لاگون کدامند؟
لاگون بی هوازی
لاگون هوازی طبیعی
لاگون هوادهی
لاگون ها حوضچه های عایق شده توسط ژئوممبران هستند که جهت تسویه فاضلاب طراحی می شوند که این عمل تصفیه از طریق ترکیبی از فرآیندهای فیزیکی – بیولوژیکی و شیمیایی انجام می شود که اصولا غیر از مرحله هوادهی اکسیژن به روش طبیعی محقق می شود همچنین پساب خروجی از لاگون های تصفیه نیز نیاز به حوضچه های عایق جهت وارد نشدن آلودگی به محیط زیست می باشد.
مزایای لاگون چیست؟
انرژی کمتری نسبت به سایر روش های تصفیه نیاز دارد
کار و نگهداری آن ساده است
برای تعداد دفعات بیشتری قابل استفاده است
جهت حذف ارگانیسم های عوامل بیماری زا از فاضلاب بسیاری موثر است
پساب حاصل از آن به علت دارا بون مواد مغذی و پاتوژن کم جهت آبیاری مناسب است
معایب لاگون چیست؟
در حذف فلزات سنگین چندان موثر نیست
در فصل گرما بوی آزار دهنده ای می تواند داشت باشد و نیز تولید پشه می کند
در هوای سرد کارای کمتر و زمانبر خواهد بود
لاگون های بی هوازی کدامند؟
در سیستم بی هوازی (بدون اکسیژن) عموما برای تصفیه پسماند دامداری ها و یا پسماند صنعتی و نیز به عنوان اولین مرحله در توالی لاگون ها استفاده می شود عمق این لاگون حدود 5 الی 5.5 متر می باشد و عموا مدت زمان طولانی پسماند در آن می ماند در حقیقت لاگون بی هوازی مانند یک حوضچه آرامش عمل کرده و مواد فاضلابی به صورت لایه ای از هم بر حسب چگالی تفکیک می شود و در صورت ته نشین شدن لجن در ته لاگون بسته به میزان آن باید لایروبی صورت بگیرد مشکل بو در این لاگون ها را می توان با نظافت دوره ای منظم و گردش پساب و یا اضافه کردن نیترات سدیم کنترل کرد .
لاگون های هوازی طبیعی کدامند؟
در این نوع لاگون ها چون عمل تصفیه عموما توسط باکتری های هوازی و جلبک ها صورت میگیرد نیاز به نور و اکسیژن داریم بنابراین باید اولا عمق لاگون کم باشد و عموما در مناطق با هوای گرم و معتدل احداث شود نکته قابل توجه این است که بستر این لاگون ها باید به نحوی ایزوله شود که امکان رشد علف هرز به حداقل ممکن کاهش پیدا بکند که توصیه کارشناسان این امر ورق ژئوممبران می باشد همچنین جهت نوردهی و اکسیژن دهی مناسب باید فاضلاب موجود در لاگون مخلوط شود .
لاگون هوادهی چیست؟
عموما جهت کارآمد شدن لاگون ها از سیستم هوادهی مکانیکی استفاده می شود و هم سرعت کار و هم ظرفیت تصفیه را بالا برده و نیز این امکان را می دهد که ابعاد لاگون ها را کوچکتر طراحی کنیم .
اصول تخلیه در لاگون چیست؟
بر این اساس لاگون ها به چهار روش طراحی می شود :
- لاگون های نگهداری کامل : این روش در مناطق خشک و گرم قابلیت اجرا دارد و هرگز فاضلاب از آن خارج نمی شود و در حقیقت رطوبت آن تبخیر می شود.
- لاگون های تخلیه مداوم : طراحی ابعاد و جریان هیدرولیکی این لاگون ها به صورتی است که میزان ورودی برابر میزان خروجی می باشد بنابراین باید زمان استراحت فاضلاب در این دسته لاگون ها به صورتی باشد که فرصت تصفیه شدن قبل از خروج را داشته باشد.
- لاگون های تخلیه کنترل شده : در این روش فاضلاب به صورتی کنترل شده در طی سال تخلیه می شود و عموما این کار در هوای سرپ اواخر زمستان و اوایل پاییز صورت می گیرد.
- لاگون های تخلیه ای با گراف های هیدرولیکی کنترل شده : در این روش می توان میزان سطح کیفیت فاضلاب را سنجید و به روش پمپاژ و فیلتراسیون عمل کرد به واسطه این امر می توان مدت زمان تصفیه آب و مراحل آن را کاهش داد.