در بخش کشاورزی مقدار زیادی آب از طریق کانال های انتقال و استخرهای ذخیره از طریق نشت هدر می رود. پوشش کانال ها و استخرهای ذخیره آب، نقش مهمی در جلوگیری از هدر رفت آب دارند. در سال های اخیر استفاده از ورق های ژئوممبران در استخرهای ذخیره آب در کشور رایج شده است.همچنین استقرار ایران بر روی کمربند خشکی جهان، افزایش روزافزون جمعیت و نیاز به منابع آبی جدید، ضرورت بهره برداری و استفاده هر چه بهتر از کلیه آب های قابل استفاده اعم از منابع زیرزمینی، منابع سطحی و رواناب های حاصل از بارندگی را آشکار می سازد که در نتیجه کاربرد ورق ژئوممبران در ساخت استخر کشاورزی مورد اقبال قرار گرفته است.
از طرفی محدودیت منابع آبی در کشور، حفظ آب و کاهش تلفات آب را از مخازن ذخیره، به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک، کاملا ضروری می نماید. برای کنترل نشت از مخازن آب، تا کنون روش های متعدد به کار گرفته شده است. به رغم کاربرد وسیع پوشش بتن در این مخازن، ترک خوردگی ها و تخریب ها که در دوران بهره برداری به دلایل گوناگون بروز می کند مشکلات عدیده ای نظیر نشت بیش از حد انتظار و تلفات آب را در پی دارد که کارآیی این پوشش ها را محدود می سازد. امروزه استفاده از پوشش های ژئوسنتتیک، نظیر ورق های ژئوممبران، به دلیل هزینه کم اجرا و نشت ناچیز آب، مورد توجه بهره برداران قرار گرفته است.
با آزمون نشت به روش آب-ایستی، کارآیی این نوع پوشش در کنترل نشت آب از استخر در شرایط مختلف ارزیابی شده است.نتایج نشان می دهد که نصب و اجرای پوشش های ژئوممبرین باید به گونه ای باشد که از اعمال تنش اضافی بر آن ها جلوگیری شود. همچنین، اجرای این پوشش ها روی بتن های با عمر بالا و دیواره های شیب دار نیازمند تمهیدات خاص در مراحل طراحی، نصب، و نگهداری است.ارزیابی تلفات آب در استخر با پوشش ژئوممبرین نیز نشان می دهد که طراحی مناسب و اجرای دقیق اتصالات در محل اجزای جانبی استخر،تا حد چشمگیری میزان نشت را کاهش می دهد و همچنین نتایج نشان داد که اجرای مناسب ژئوممبرین و آب بندی صحیح این اجزا، نشت آب از استخر را به حد 16.9 میلی متر در روز بر مترمربع محدود می کند.